Hoe werkt de Piece of Cake App?

Je maakt als beheerder een cadeau aan, geef aan hoeveel je nodig hebt en wat je verwacht dat mensen minimaal bijdragen aan het cadeau als ze meedoen. Deelnemers kunnen als ze willen meer geven dan de minimale bijdrage. Vervolgens geef je aan hoe ze je kunnen betalen en nodig je deelnemers uit.

De app stuurt een paar keer reminders. Bijvoorbeeld drie dagen voordat de deadline verstrijkt krijg je als beheerder een reminder of je alles geregeld hebt.
Een dag voor de deadline verloopt, worden diegene die nog niet hebben betaald via een push-bericht herinnert en dit gaat om de paar dagen door totdat de beheerder heeft aangegeven dat hij de betaling heeft ontvangen.
Als beheerder hou je bij of iemand heeft betaald. Dat doe je door op profielfoto’s te klikken binnen het desbetreffende cadeau en aan te geven dat de betaling is ontvangen.
Aan de groene of rode batch bij iemand zijn profielfoto kan je zien wat iemand zijn status is.
Binnen de chatfunctie kan je alles met elkaar delen wat belangrijk is voor dit event of cadeau.

Via de Giftshop kan je terecht voor cadeau inspiratie en eventueel gelijk je cadeau bestellen. Dit is geen must. Maar zouden wij wel erg waarderen.

Nu meer in detail:

Je profiel
Klik op het rondje met je initialen, dan kan je als je wil een profielfoto maken of uploaden. Doe je dat niet dan toont de app je initialen.
Je kan ook meteen je betaalgegevens invoeren, waar deelnemers geld naar over kunnen maken. Per cadeau kan je je voorkeur aangeven hoe je betaald wilt worden.

Nieuwe cadeau aanmaken
Maak een cadeau aan door op Nieuw cadeau te klikken.

Als je wil kan je een foto van het beoogde cadeau of het feestvarken toevoegen.

Geef een titel aan het cadeau. Bijvoorbeeld: “Een mooie tas voor Eline”
En een omschrijving. Bijvoorbeeld waarom je dit wilt organiseren, de gelegenheid: “Omdat ze 30 wordt en een leuk feest gaat organiseren”.

Geef aan wat de deadline is wanneer jij het geregeld wilt hebben. De app stuurt herinneringen met de deadline als uitgangspunt. Je kan de dag van het evenement nemen maar ook een paar dagen eerder als je zeker van je zaak wilt zijn.

Voer het bedrag in wat je nodig hebt voor het cadeau, niet noodzakelijk.

Dan de minimale bijdrage per deelnemer.
En het bedrag wat je zelf wilt geven.

Daarna kan je aangeven hoe je wil dat de deelnemers betalen. Dat kan contant, via bankoverschrijving en via PayPal.Me.

Vervolgens ga je naar Deelnemers invoeren. Dit kan via email of via WhatsApp.

Je krijgt een push-bericht als iemand meedoet aan een cadeau, heb je push-berichten uitstaan dan zie je het ook op het voortgangsscherm onder mijn cadeaus. Daar kan je ook aangeven of iemand heeft betaald door op de desbetreffende profielfoto te klikken.

Betalingen bijhouden
Als iemand betaald heeft, selecteer je het desbetreffende cadeau onder Mijn cadeaus, als je op de foto van de deelnemer klikt komt er een scherm waarop je kunt aangeven dat hij of zij betaald heeft.

Voor het complete overzicht van de deelnemers, het totale bedrag en stand van betalingen klik je op het icoontje op ’11-uur’ in het cadeauscherm. Hier kan je ook nieuwe deelnemers toevoegen.

Uitnodiging voor een cadeau ontvangen?

Download de app vanuit de App Store of Google Play.
Bij je eerste uitnodiging staat een code (handig om even te kopiëren), ga na het openen van de app naar Mijn cadeaus, daar zie je waar je de code kunt invoeren.

Als je op ‘Nee, bedankt’ klikt, verdwijnt de uitnodiging uit je overzicht.
Kies je ja graag, dan kan je aangeven voor hoeveel je meedoet. Het minimale bedrag of meer. Je kan dit bedrag later nog verhogen.  Klik daarna op deelnemen.

Via Mijn cadeaus kan je de voortgang en de chat volgen. Ook vind je hier onder het Euro teken, de betaalinformatie, waar je kan zien hoe je voor het cadeau kunt betalen.

Deelnemers toevoegen
Ga naar Mijn cadeaus. Open het desbetreffende cadeau, klik op het icoontje met de poppetjes en het aantal deelnemers. Hier kan je deelnemers toevoegen via e-mail en WhatsApp.

Gegevens van het cadeau wijzigen
Ga naar Mijn cadeaus. Open het desbetreffende cadeau, klik op Wijzig. Hier kan je de naam, de omschrijving, deadline en het bedrag aanpassen.

Profiel wijzigen
Ga naar de homepagina, klik op je profielfoto/je initialen, en dan kan je alles aanpassen.

Cadeau verwijderen
Als je in ‘Mijn cadeaus’ staat kan je > naar links schuiven, dan verschijnt er een verwijder knop.
Let op! Als je dit als beheerder doet, verwijder je het cadeau en alle gegevens, deze zijn niet meer terug te halen.
Let op! Als je als deelnemer een cadeau verwijdert, doe je niet meer mee met het cadeau en verdwijn je als deelnemer uit het overzicht.

Heb je nog vragen.
Mail dan met helpdesk@apieceofcake.nl. Wij proberen binnen 24 uur te reageren.