Samen een examencadeau geven

Geslaagd? Nu nog een cadeau!

Het is weer eindexamentijd! Dat betekent spannende tijden voor duizenden scholieren. Wat een opluchting als ze straks een positieve uitslag krijgen. Daar hoort natuurlijk een mooi cadeau bij. Maar wat geef je nou aan iemand die net geslaagd is?

De gemiddelde eindexamenkandidaat is een jaar of 16 á 18. De wereld aan zijn of haar voeten. Grootse plannen in het hoofd. Daar kun je handig op inspelen. Geen bekers, medailles met foto’s of andere goedbedoelde kleinigheidjes. Die verdwijnen in de prullenbak en dat is zonde van je geld en energie. Liever verenig je vrienden en familie voor een cadeau waar de eindexamenkandidaat écht iets aan heeft.

Reizen

Veel jongeren nemen tegenwoordig na hun eindexamen een tussenjaar. Om te reizen bijvoorbeeld. Hier zijn genoeg handige cadeaus bij te bedenken. Stel bijvoorbeeld met de hele groep een reispakket samen. Stop er van alles in, het ligt maar net aan de grootte van het budget. Een aantal voorbeelden: een Lonely Planet , een goed leesboek, een portable speaker, een e-reader, slippers en zonnebrandcrème. Stop het allemaal bij elkaar in een handige rugzak of backpack en pak die feestelijk in. Nog budget over? Doe er een handige tent bij, leuk voor op reis maar ook voor festivals.

Rijbewijs

Je bent 16/18 jaar oud. Wat wil je op die leeftijd? Juist, cruisen! Maar eerst heb je natuurlijk een rijbewijs nodig. En daar hebben net geslaagden in de zomervakantie zeeën van tijd voor. Het behalen van een rijbewijs is behoorlijk prijzig tegenwoordig. Hoe fijn is het dan als je de eerste lessen van je vrienden en familie krijgt!

Op kamers

Als je net geslaagd bent, is het tijd voor de volgende stap in het leven. Een nieuwe school, misschien een nieuwe stad en soms zelfs een nieuwe woning. Spannend! Maar met de juiste inboedel wordt zo’n huis pas echt een thuis. En daar kun je als groep perfect aan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten, een lamp, een  spiegel, kussensplaids, gezellige keukenspullen en fotolijstjes met leuke foto’s van jullie er in, een IKEA-waardebon, noem maar op.

Studie

Na het afronden van de middelbare school, is het in veel gevallen tijd voor een volgende studie. En als je net komt kijken op een nieuwe plek, is het natuurlijk maar wat belangrijk om goed voor de dag te komen. Ook hier valt weer cadeau-inspiratie uit te halen. Wat denk je bijvoorbeeld van het geven van een fijne pen, mooie tas, of een stijlvolle laptopsleeve.

Hopelijk hebben we je op ideeën gebracht voor een mooi geschenk. Kijk voor meer inspiratie ook eens in onze webshop. En nu maar duimen dat iedereen zal slagen. Fingers crossed!